новини

Дядо Коледа фен на Lafka и Национална лотария

След като раздаде подаръците на всички послушни деца, Дядо Коледа реши да разпусне и опита късмета си в Lafka. Белобрадият старец беше забелязан от пазаруващите в столичен пазар настървено да търка билета „Коледен пакет“. Явно и той е чул, че през цялата 2015 г в Lafka са раздадени печалби за над 50 000 000 лв. от игрите на Национална лотария. Не се колебайте, опитайте късмета си и вие!

Историите на българите, които промениха живота си за един миг с Lafka! Над 50 милиона лева раздаде Lafka на десетки щастливци през 2015 година

http://www.novinitednes.net/region/article/

Историите на печелившите са живо доказателство, че късметът дебне буквално на съседния ъгъл. Тези хора живеят в различни части на България, на различна възраст са, имат различни професии и начин на живот, но в техните разкази има нещо общо - всички те са вярвали в късмета си. Варна е сред градовете с най-много награди. Една от тях отиде при Тихомира Илиева. Момичето е на 24 години, родом от Казанлък. Живее и учи във Варна, от където закупува и печелившото билетче. На късметлийския пункт тя се сдобива с печалбата от 100 000 лв. от играта “Лото +“. Тихомира споделя, че е вярвала, че ще спечели от Национална лотария и играе през последната половин година, като няма стратегия или любим билет. „Просто си купувам билети“, разказва тя. С печалбата смята да си вземе собствено жилище и съветва всички участници „да си закупуват билетчета“. Спечелените големи печалби през 2015 в игрите на Национална лотария в област Варна са 55. Денят 13 август 2015 г. със сигурност ще остане паметен за 20- годишната Виктория Куманова от Варна. На път за работа младото момиче решава да изпробва късмета си и само срещу 2 лева се сдобива с талон „Златната седмица“ на Национална лотария. Виктория признава, че често играе на игрите на Национална лотария, като този път решила да пробва късмета си с билет "ЗЛАТНАТА 7". Фаталната за някои дата 13 се оказва щастлива за варненката, защото точно тогава печели един килограм чисто злато. Шуменци се радват на 18 награди В област Шумен има 18 печалби, спечелени от началото на годината. Цветелина Адамова от Свищов е на 23 години, безработна. Любимият й билет е „Златните пирамиди“, с който печели 50 000лв. Играе от няколко месеца. Участничката споделя, че досега не е печелила от други игри, но този път е имала предчувствие, че това ще се случи. Със сумата ще си купи жилище и мечтае да започне собствен бизнес. През 2015г. само във Великотърновска област са спечелени 18 големи печалби от игрите на Национална лотария. 175 печалби са раздадени в Софийска област През 2015г. само в София и Софийска област са спечелени над 175 големи печалби от игрите на Национална лотария. Юсеин Иванов от град Елин Пелин си е закупил печелившия билет от обект на Лафка в София. От там се сдобива с 100 000 лв. от „Лото +“.

Lafka раздаде подаръци на най-малките си почитатели на Коледен фестивал в София

Бухалът Лафчо чакаше своите приятели на Коледен фестивал в София до Националния Стадион, за да провери познанията им и да ги възнагради, с прекрасните подаръци на Lafka. Лафчо зарадва всяко любознателно дете със стикери и стикерен албум на Lafka “Човекът и природата“, с които малчуганите забавлявайки се, придобиват знания и учат интересни факти за света.

Lafka изненада своите почитатели с ледена скулптура на Коледен фестивал в София

На Коледен фестивал в София разположен до Националния Стадион, ледената скулптура на Lafka беше истинска атракция и радваше всички посетители на събитието. Леденото творение напомняше за така познатите киоски на Lafka. На върха на скулптурата беше поставен характерният леден куб на Lafka с логото. Изпълнени с предпразнично настроение, всички гости имаха възможността да се снимат с ледената Lafka за спомен.

Lafka откри 900-ния си обект

След като жителите на повечето големи градове в България могат да се възползват от удобните локации и широката гама предлагани стоки и услуги, през последните месеци Lafka увеличава географското си покритие в градове като Брацигово, Чепаларе, Никопол, Попово, Ардино, Ихтиман, Цар Калоян и други малки населени места и села. Така жителите на забравени за търговията райони, могат да четат ежедневна преса, докато отпиват ароматно кафе с най-високо качество. Няма друга верига в България, която да се похвали с подобен брой локации, а са малко и световните търговски марки с толкова много обекти. Навлизайки на българския пазар за импулсни стоки през 2013 г. веригата вече привлича над 300 хил. клиента всеки ден и няма аналог на българския пазар като търговски канал, формат, брой локации и национално покритие. Зад марката стои изцяло български мениджмънт, който активно следи промените на пазара и отговаря на всички негови нужди и очаквания. Прецизно избраните локации на обекти Lafka, внимателния подбор на предлаганите стоки и услуги, бързото и качествено обслужване, прави Lafka предпочитано място за пазаруване на все повече клиенти, а Табак Маркет желан партньор за нови доставчици и производители. По-голямата част от асортимента на Lafka, сред които преса, тютюневи изделия, пакетирани храни, кафе специалитети, безалкохолни и алкохолни напитки са произведени в България. Така се дава възможност на местното производство да се популяризира и стигне до всяко кътче на България. През последната година и половина, Lafka разширява и гамата си от предлагани услуги. В обектите могат да бъдат платени сметките към мобилни оператори и всеки да опита късмета си в многобройните лото и тото игри. Клиентите на Lafka могат да кандидатстват и за експресни потребителски кредити в размер от 200 до 2000 лева. Корпоративната социална отговорност е основен стратегически стълб в дейността на „Табак Маркет“ АД, компанията управляваща марката Lafka. Фирмата подкрепя множество проекти в областта на изкуството, културата, спорта, образованието, както и конкретни икономически форуми, изложения и социални каузи. Компанията ежемесечно прави дарения на много общини, посредством изграждане на детски и спортни площадки, облагородяване и реконструкция на паркове и зелени площи. „Табак Маркет“ АД установи един успешен бизнес модел и ще продължи да инвестира в популярността на бранда, откриване на нови обекти и работни места, осигураване на удобство на клиентите, като им пести време предлагайки удобни локации и широка гама стоки и услуги.

Големите печалби са в Lafka - 3 големи печалби от по 100 000 лв. бяха спечелени в Lafka от игрите на Национална лотария само през последната седмица

Както е казал Христо Стоичков – „Който играе печели, който не играе – не печели!“ Оказа се, че това е самата истина за късметлийката от Стара Загора Татяна Нецова, която от билета „Лото Зодиак“ закупен от Lafka си спечели сумата от 100 000лв. Обект на късмета се оказа и Lafka в Разград за Якоб Якоб. Билет „Златните пирамиди“ му донесе уникалната печалба от 100 000 лв. Датата 25 юли е щастлива за двама големи късметлии, пробвали своя късмет в Lafka и спечелили от лото игрите на Национална лотария. Първият от тях е от град Стара Загора и е играл „Лото Спорт“ със шест любими числа. Участвал само в едно теглене, за което е платил 2 лева. Не е пропуснал да маркира и опцията "СПОРТ БОНУС". Само четири минути са необходими на играта „Лото Спорт“, за да оправи настроението на човек с голяма печалба. 2 250 лева е печалбата, която щастливецът печели след като познава и шесте маркирани от него числа. Вторият щастливец е от гр. Пловдив. Играл е „Лото 6 от 47“ с числата 8, 12, 18, 34, 39, 45. Познава 5 от 6-те изтеглени числа, за което печели 4 000 лева. По чудесен начин завърши миналата седмица и за други двама щастливци участвали в играта „Лото 6 от 47“, но на 26 юли 2015 г. Единият е от гр. Радомир и е попълнил фиш с любимите си числа, а другият е от гр. Благоевград и е играл с билет „Лото 6 от 47“. Вариантът за игра не е оказал никакво значение, защото и двамата късметлии са познали 5 от 6-те изтеглени числа в играта. Сега те са по-богати с по 4 000 лева. Сто хиляден късметът е кацнал на рамото на все още неизвестен играч от Правец, който преди няколко дни си е взел билет от играта „Кеш х 10“ от Lafka. Ако искате и Вие да спечелите, изберете си игра, попълнете Вашите любими числа и се включете в следващото теглене! ДЖАКПОТЪТ в играта „Лото 6 от 47“ е 1 МИЛИОН лева включващ КЪЩА и ПОРШЕ! А с играта „Лото Спорт“ на всеки 4 минути имате шанс да станете МИЛИОНЕР! Повече информация за печелившите може да получите на сайта на Национална лотария.

Три дни децата празнуваха с Lafka

За деня на детето 1 юни, веригата за импулсни стоки Lafka, подготви поредица изненади за децата. Празникът започна още от 31 май, когато Lafka подсигури наградите на детски празник организиран от Пазари Възраждане (www.pazariv.com) на територията на Женския пазар. За 2 часа множеството деца дошли на празника се забавляваха с интересни игри, викторини и състезания за малките и за техните родители. Всички деца получиха много лакомства, предоставени от Lafka. На самият празник 1 юни, Lafka отиде в Пловдив, за да раздаде подаръците си на децата от комплекс за настаняване от семеен тип „Олга Скобелева“. Заведението, в което ще живеят 14 деца, направи официално откриване на сградата, след основен ремонт. Един от дарителите, допринесли за реновирането на дома е Табак Маркет АД, компанията която стои зад марката Lafka. На 2 юни детският празник продължи в Специализирана болница по детски болести, София и Университетска детска клиника по белодробни болести, София. Представители на веригата Lafka зарадваха децата с подаръци, лакомства и забавна програма представена от Театър Пан (www.theatrepan.com).

Lafka подкрепи Съюза на глухите в България

От 27 до 29 март т.г. в София в залата на културния дом на СГБ се проведе интензивен курс по жестов език със съюзни активисти, владеещи добре езика, на който общуват хората с увреден слух в България. Фирма „Табак Маркет“ чрез веригата си за бързооборотни стоки Lafka подкрепи провеждането на Обучителния курс за подготовка на глухи лектори с 20 души образовани глухи, владеещи и компютърни умения, представители от всичките 12 районни организации в стрната. Едната от целите на курса бе чрез самите курсисти, показали отлични знания и умения във владеенето и преподаването на БЖЕ, да се ускори процеса на усвояване и обогатяване на БЖЕ с нови думи и жестове. Проведения курс бе изключително полезен и необходим. Усвоиха се знания и умения за преподаване и обясняване логиката на жестовете, необходимостта от образованост на глухите, необходимостта от узаконяването на БЖЕ и неговото обогатяване. Жестомимичният език е уникално явление, с което най-добре са запознати хората, които работят в системата на СГБ. Те се основават на многогодишната си дейност, на натрупания близо 70-годишен опит и практика в тази област и на подготвените жестомимични преводачи и лектори. Съюзът осъществява дейности, свързани със социалната рехабилитация и интеграция на лицата с увреден слух в страната. Грижи се за социалното им развитие, подпомага образованието им, духовното и интелектуалното им израстване. През 70-годишната си активна дейност СГБ си е поставял като основна задача организирането и развитието на българския жестомимичен език, който се явява основно средство за облекчаване на комуникацията и достъпа до пълноценна информация на хората, лишени от слух. Трябва да се обърне специално внимание за официалното признаване на жестомимичния език в България, още повече, че вече са направени сериозни стъпки в тази насока. Целта е този език да получи популярност и чрез него да се създаде възможност за добра комуникация на хората с увреден слух и за предоставяне на качествени услуги за тях. Необходимо е да се провеждат повече курсове, за да могат повече глухи лектори да бъдат обучени, за да се даде по-добро образование на глухите деца, да се продължи работата по узаконяването на БЖЕ и той да бъде въведен като помощно средство при обучението на глухи.

800-ния обект на първата национална верига за търговия с импулсни стоки „Lafka“ е вече факт

Преди броени дни в Севлиево, Lafka откри 800-ния си обект.

Навлизайки на българския пазар за импулсни стоки през 2011 г. веригата от търговски обекти вече привлича над 250 000 клиенти всеки ден. Модерна и иновативна верига от търговски обекти (киоски и магазини), Lafka предлага голямо разнообразие от стоки за ежедневието.Тя е изцяло българска собственост, както и по-голямата част от асортимента й предлагани стоки, сред които преса, тютюневи изделия, вафли, кафе, безалкохолни напитки и други. В Lafka вече може да бъдат платени сметките към някои мобилни оператори, и всеки да опита късмета си в многобройните лото и тото игри. Само за последното тримесечие са изплатени над 15 млн. лв. под формата на печалби от лотарийни игри.

От началото на март клиентите на Lafka могат да кандидатстват за експресни потребителски кредити в размер от 200 до 2000 лева. Процедурата е бърза и максимално улеснена.

Верни на слогана си „Навсякъде, когато ти потрябва“, обектите Lafka могат да се открият не само в големи и малки градове, но и в българските села. Lafka има свои обекти в 15 български села пръснати в Южна, Западна, Източна и Североизточна България.

От началото на 2014 г. компанията все повече залага на франчайза като модел за управление на обектите си. Франчайзингът е предпочитан модел за започване на бизнес със значително по-малко капитал, отколкото в класическия случай на самостоятелно предприемачество. Над 80 обекта от всички работят на принципа на франчайза.

Предложенията за франчайз се отправят както към управителите на работещи обекти, така и към външни лица, които идват с предложение за локация на нови павилиони.

Lafka предлага социални инвестиции в детски и спортни площадки, паркове и други обекти с обществено значение, подкрепя културни инициативи на българските общини.

С подкрепата на Табак маркет АД се проведе годишното регионално състезание „Най – добър млад строител“ - София 2015

Бъдещи архитекти, строители и геодезисти от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“, ПГСАГ – гр. Благоевград, ПГСТ „Пеньо Пенев“ гр. Пловдив, ПГАСГ „Арх. К.Петков“- гр. Пловдив и ПГТС „Арх. Й.Миланов“ гр. Перник показаха майсторство в състезателните дисциплини - мазилки, шпакловки и бояджийски работи, зидария, облицовки и настилки и сухо строителство на 20 и 21 март в сградата на СГСАГ в София.

„Най-добър млад строител" е професионално състезание, организирано всяка година от Министерство на образованието и науката.

Участието в състезанието подпомага професионалното ориентиране на младежите и допринася за успешната им реализация на пазара на труда, а професионалните гимназии получават възможност да мотивират учениците си и да се конкурират помежду си.

Учениците се състезаваха помежду си с най-новите материали и технологии предоставени от партньорите, а наградите на победителите бяха осигурени от Lafka.

Кредити от Cash Credit в Lafka - Към списъка с услуги, които предлага на клиентите си, Lafka добави и потребителски кредити

Най-новата услуга, с която веригата за импулсни стоки Lafka, улеснява ежедневието на клиентите си, е предлагане на експресни потребителски кредити в размер от 200 до 2000 лв. Докато си купувате кафе, цигари или вестник, можете да кандидатствате. Процедурата е бърза и максимално улеснена. Единственото първоначално условие е да носите лична карта в себе си. В рамките на 1 минута, с помощта на високотехнологични четци, като тези на летище Хийтроу Лондон, информацията от личната карта е изпратена до базата данни на Cash Credit и клиента получава обаждане от оператор за уточняване на параметрите по кредита. За повече информация, посетете най близката Lafka.

„Марка под наем“ прави малките по-големи, големите – по-силни. Нараства франчайз интереса към Lafka. Чрез наемане на чужда марка у нас работят над 3000 частни предприемачи.

http://presa.bg

Пълното съдържание на статията вижте на: http://presa.bg/article/-Marka-pod-naem-pravi-malkite-po-golemi-golemite-po-silni/67294/4/79

Сливенци на опашка пред Lafka - Опашка пред единствения магазин на Lafka се изви в Сливен вчера, видя екип на "Стандарт

http://www.standartnews.com/biznes-kompanii/sliventsi_na_opashka_pred_lafka-271539.html

Опашка пред единствения магазин на Lafka се изви в Сливен вчера, видя екип на "Стандарт". Навалицата от хора стигна чак до паркинга пред втория магазин на "Кауфланд" в града под Сините камъни, където е изграден единственият засега пункт на веригата. От нея може да се пусне фиш от новото лото "6 от 47" или да се купят вестници или цигари.

"Всяка вечер тук хората си пазят ред. Докато единият пазарува в магазина, другият се реди при нас", споделиха продавачките в Lafka. Средно в помещението има между 7 и 9 души. Опашката отвън е поне два пъти по-голяма. Основно хората идват заради лотарията, защото на този етап сме единственият обект в Сливен. Купуват обаче и всичко останало, казаха продавачките. Сутрин те започват в 6 часа работа, а вечер продължават до 22 ч. Lafka е единственото място, където може да се купи вестник толкова рано или толкова късно.

В същото време хората в Сливен негодуват защо веригата не е масово разпространена. Не може град като Нова Загора, който е повече от три пъти по-малък, да има Lafka, а ние да се редим на опашки само на един пункт, протестират чакащите на опашката.

20 000 лв. спечели клиент на Lafka - Галина Тодорова от Русе получи чек за 20 000 лева от играта „Лото Спорт”

http://www.ruseinfo.net/news_136092.html

Галина Тодорова от Русе получи чек за 20 000 лева от играта „Лото Спорт”, съобщават организаторите от Националната лотария. След като прочита хороскопа си, в който пише, че трябва да участва в лотария, Галина попълва своите 10 любими числа и пуска фиш в най-близката Lafka. Няколко минути по-късно разбира, че печели печалба, за която всеки мечтае - 20 000 лева!

Lafka не пренебрегва и българското село! Веригата за импулсни стоки Lafka има свои обекти в 15 български села. Те са пръснати в Южна,Западна, Източна и Североизточна България.

Верни на слогана си „Навсякъде, когато ти потрябва“, обектите Lafka , могат да се открият не само в големи и малки градове, но и в китни български села. Жителите на 15 нашенски села могат да си купят „днешен“ вестник в 8 часа сутринта. Да изпробват късмета си в Лото игрите, докато пият чаша ароматно кафе. Имат ли нужда от мобилна услуга или потребителски кредит – тяхната Lafka e правилното място. Оранжевият павилион се превръща в сборен пунк за местната общественост. Пред него те обсъждат новините със съселяните си, сверяват си часовника и си уговарят среща за следващия ден.

Тенденцията за обезлюдяване на селата в България не плаши мениджмънта на веригата. Напротив, в експанзионните планове на компанията са включени нови населени места с под 2000 души население.

Рекордна сума печалби са получили клиентите на Lafka в началото на годината

Нова година - нов късмет. В това се убедиха стотици клиенти на Lafka, споходени от късмета в началото на годината.

Само през м. януари в Lafka са изплатени над 5 млн. лв. под формата на печалби от лотариини игри. Голяма част от клиентите на веригата, решили да опитат късмета си в игрите на Националната лотария, Спорт тото и Лото игри, са си тръгнали от Lafka с печеливши талони.

Класиката "Малкият принц" в Lafka

Lafka зарадва малки и пораснали почитатели на класическия роман "Малкият принц"

Читателите имат възможност да се запознаят с вълнуващата история на „Малкият принц“ с новото издание на „Апостроф“, което излиза с оригиналните цветни илюстрации от автора на цена без конкуренция от 3,99 лв.

За първи път книгата е публикувана през 1943 г., преведeна e на повече от 180 езика и е продадена в повече от 50 милиона екземпляра по света. Това е най-превежданата френска книга на всички времена.

С ненадминат чар „Малкият принц“ разказва за момче, което напуска безопасността и познатото на своята малка планета, за да пътешества из вселената. Съдбата му поднася най-различни и необикновени срещи и го сблъсква с капризите и прищевките на възрастните.

Еднна вечна философска приказка, вълнуваща и докосваща сърцето. Книга, задължителна за всички деца и възрастни. История за изкуството да живееш обичайки и сприятелявайки се.

Lafka се появи в още 6 града

Градовете Сандански, Генерал Тошево, Дулово, Мездра, Перник и Плевен имат своите първи обекти.

Новата година донесе на шест български града предимствата на Lafka. За пръв път там отвориха врати приветливите и добре заредени обекти от веригата за бързооборотни стоки.