новини

Веригата Lafka празнува откриването на 1000-ния си обект

Всеки ден Lafka покрива нови рекорди! Три седмици след Олимпийските игри, светът още тръпне от мощта на спорта и неограничените възможности на човешкия дух и воля. С ритъма на големите спортни имена работи и екипът на Lafka. Темпът на развитие на бранда и веригата е много близък до Олимпийския устрем.

Само 3 години след създаването си веригата Lafka направи прецедент не само за българските, но и за глобалните ритейл стандарти – отвори 1000 търговски обекта в над 130 населени места! С това Lafka стана първата българска търговска верига с подобен брой обекти.

В резултат на концепцията си, зад която стои не международен бранд с утвърдени правила и практики, а български модел и екип, веригата Lafka бързо завоюва лидерска позиция в импулсния канал. През 2016 г., три години след появата си на българския ритейл сектор, Lafka зае челно място в класацията за най-силен бранд в Convenience канала , следвана от брандове като OMV, Lukoil, Eko, Shell и Inmedio. Разпознаваемостта на марката Lafka сред българските потребители достигна 85 % .

Навлизайки на българския пазар за импулсни стоки през 2013 г. веригата вече привлича над 300 хил. клиенти всеки ден и няма аналог на българския пазар като търговски канал, формат, брой обекти и национално покритие. Мениджмънтът на компанията активно следи промените на пазара и отговаря на всички негови нужди и очаквания.

Прецизно избраните локации на обекти Lafka, внимателният подбор на предлаганите стоки и услуги, бързото и качественото обслужване, правят Lafka предпочитано място за пазаруване на все повече клиенти, а Табак Маркет - желан партньор за нови доставчици и местни производители.

Корпоративната социална отговорност е основен стратегически стълб в дейността на „Табак Маркет“ АД, компанията, управляваща веригата Lafka. Фирмата подкрепя множество проекти в областта на изкуството, културата, спорта, образованието, както и конкретни икономически форуми, изложения и социални каузи. Компанията ежемесечно прави дарения на много общини посредством изграждане на детски и спортни площадки, облагородяване и реконструкция на паркове и зелени площи.

3 години, 1000 обекта, 2000 служители, 300 000 клиенти дневно – това са цифрите, които стоят зад марката Lafka, а тези цифри са постигнати с непрекъснатите усилия и посветеност на целия екип на компанията.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5767234

https://www.24chasa.bg/novini/article/5769637

http://trud.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-lafka-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-1000-%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8

Търговецът на електроенергия „Фючър енерджи“ и национална верига магазини Lafka обединиха усилията си за да предложат още по-голямо разнообразие от продукти на своите клиенти.

От месец Май „Фючър енерджи“ влиза в магазините на Lafka! По този начин, клиентите на Lafka ще могат лесно и с минимални усилия да сменят доставчика на ток на своята фирма и да свалят с до 20% месечните си сметки за електроенергия. Това означава, че при сметка за ток от 300 лева например, клиентите ще могат да спестяват до 60 лева на месец. За една година това означава чисто спестяване от 720 лева! Освен това, веднъж станали клиенти на „Фючър енерджи“, клиентите на Lafka ще могат и да плащат сметките си за ток в магазините на Lafka. Звучи чудесно, нали? Така си е. Как да сменя доставчика си на ток? Вече 3500 български фирми се довериха и избраха „Фючър енерджи“ за свой доставчик на ток. Ако желаете и вашата фирма да стане клиент на „Фючър енерджи“ е достатъчно да закупите стартов пакет на цена от 1.99 лева в някой от обектите на Lafka в страната. Този пакет ще включва цялата необходима информация и документи за да може Вашата фирма да смени доставчика си на електроенергия. Това, което клиентът трябва да направи е да попълни документите и да ги изпрати по куриерска фирма „Спиди“ за сметка на „Фючър енерджи“. След това, в рамките на 10 работни дни, клиентът ще получи обратно своите екземпляри. Накрая, на клиента му остава единствено да изчака първата си сметка за ток от „Фючър енерджи“, в която вече ще присъства новата, по-ниска тарифа на ток. За да бъде максимално улеснен цялостния процес по попълване на документите, фирмите, които желаят да станат клиенти на „Фючър енерджи“ ще имат възможността да позвънят на кратък номер *4707, на който да получат пълна информация на своите въпроси.

Късметлия от Хасково позна в Lafka всичките 5 числа в играта „Златната топка“ на Национална лотария!

20 000 лева е първата голяма печалба от най-новата лото игра „Златната топка“. Спечели я участник от гр. Хасково. Той е познал и петте изтеглени числа във второ теглене на 24 април 2016 г. 2, 5, 26, 30 и 35 са числата, които са му донесли късмет. Ако беше изтеглена и „Златната топка“ участникът е щял да спечели страхотните 100 000 лева. Щастливецът е играл с фиш на стойност 1 лев в лото пункт на търговска верига Lafka в град Хасково. Залогът е направен в неделя, часове преди самото теглене. Национална лотария прибави играта Лото 5/35 „Златната топка“ към своя списък от лото игри само преди две седмици! С нея всеки ден имате шанс да спечелите 100 000 лева! Минималният залог за игра е 1 лев. Той Ви дава право да маркирате две комбинации от по 5 числа, което означава, че шансът Ви да спечелите е два пъти по-голям! Попълнете Вашите 5 любими числа още днес и се включете в тегленията на играта, които може да Ви донесат страхотни печалби! Те се излъчват на живо в ефира на Нова телевизия, всеки ден, от 17:55 ч.

Късметлиите спечелили от билетите на Национална Лотария в обектите на Lafka

От началото на годината над триста късметлии са спечелили големи печалби от билети на Национална Лотария. Не малка част от тях са закупени от обекти на lafka от различни населени места в цялата страната. Мартин Георгиев на 48 г. от гр. Монтана е един от тези късметлии. Той спечели една от най-мечтаните печалби от билетите на Национална Лотария, а именно огромната сума от 500 000 лв. Щастливецът признава, че купуването на билети от lafka вече се е превърнало в традиция за него. Късметлийския Билет „Кеш x 50” определено ще промени живота му към по-добро. С парите Мартин планира на първо време да си купи собствено жилище и да отиде на екзотична почивка, а за остатъка от страхотната печалба ще мисли след това. Освен печалбата на Мартин билетът „Кеш x 50“ крие още 9 печалби от 500 000 лв. 38 годишната Цветелина Денева от гр. Добрич в ден като всеки друг заедно със съпругът си отиват да закупят сутрешния вестик от обект на lafka в града. Освен вестник семейството решава да си купи и билетче на Национална лотария. Билетът е „Monte Carlo Рулетка“, а невероятната печалба е 100 000 лв. Младата жена е хигиенист по професия , но заедно със своята половинка развива бизнес с пчеларство, който планира да развие със спечелената награда. Късметът от билетите на Национална Лотария може да се усмихне на всеки. Такъв е и случаят с 59 годишния Христо Панчугов от с. Емина. Христо редовно си купува билети на Национална Лотария „за да си пробва късмета“ и тази стратегия на края му носи успех. Мъжът купува дневната дажба билети от обект на lafka и след бързо изтъркване и проверка открива, че печели 100 000 лв. от билета „Златните Пирамиди“. Христо планира да инвестира печалбата в собствения си бизнес, а на всички онези, които все още се съмняват късмета си пожелава „Да играят и да вярват! „. Поредна печалба в размер на 100 000 лв. падна от билет „Златните Пирамиди“. „Направо скочих от стола след като го проверих“ – така Станко Станков от гр. Кубрат описва емоцията последвала изтъркването на билета. Младият късметлия, който по настоящем е безработен, ден след ден е пробвал късмета си, докато накрая всичко си дошло на мястото. С поредния закупен билет от lafka Станко от раз променя живота си. Късмета на Национална Лотария и Lafka усмихнаха и Равина Шаркова от Пловдив. Дамата е на 71 години, а билета с който печели е от играта „Златните Пирамиди“. Макар Равина да си купува билети на Национална Лотария от сравнително скоро време, късметът и проработва доста бързо. Едва няколко месеца след първото си изтрито билетче Равина купува поредния билет от обект на lafka, за да открие, че печели невероятната сума от 100 000 лв. С част от спечелените пари планира да сбъдне своя стара мечта, а именно да посети града на любовта Париж, а остатъка да подари на сина си. Всеки един от нас от би могъл да е на тяхното място и да промени живота си с голяма печалба от Национална лотария! Повече информация за печелившите може да получите на сайта на Национална лотария www.7777.bg.

Къде са най-усмихнатите продавачи в България?

Една от предпоставките за доволни клиенти, са лъчезарните продавачи. В Lafka знаят това и създават условия служителите им да са винаги усмихнати.

За 4 годишната си история веригата за бързооборотни стоки Lafka наложи един изцяло нов търговски модел, при който в модерно оборудвани киоски се предлагат стоки от първа необходимост и широка гама услуги, като плащане на сметки, експресни кредити, лото игри и много други. С бързото си развитие Lafka не само увеличава клиентите си, но осигурява ежемесечно над 100 нови работни места. На трудовия пазар в България малко компании могат да се похвалят със същото. Покритието на веригата Lafka се разпростира в над 90 населени места и в началото на 2016 г. в България вече има 950 търговски обекта, обслужвани от почти 2000 продавачи. В 12 български града, попитахме служители на Табак Маркет, компанията която управлява Lafka, какво ги кара с желание да отиват на работа и да обслужват с удоволствие клиентите. Най-честите отговори бяха, че получават много добри условия на труд при открити и стабилни трудово-правни отношения. Имат възможност да надграждат месечното си възнаграждение чрез бонусни схеми обвързани с продажбите. Работят в климатизирани и модерно оборудвани работни помещения с гъвкаво работно време и много често могат да избират обекти в близост до дома. Тази гъвкавост позволява студенти, а и хора с различна заетост да си осигуряват допълнителен доход. Друго предимство, което споделиха интервюираните е, че компанията дава възможност на по-амбициозните и способни продавачи да се развиват кариерно. В средите на продавачите, които имат общи страници в социалната мрежа се дават за примери десетки Регионални мениджъри и Технически организатори, които са започнали в компанията от най-ниското ниво. За година-две са доказали качества и потенциал и мениджмънта на компанията им е гласувала доверие да управляват други продавачи. По темата за кариерното развитие се свързахме и с Мениджър Човешки ресурси в Табак Маркет – Росица Бъчварова. Тя ни увери, че политиката на компанията е да стимулира вътрешно-фирменото израстване. „Няма по-ценен кадър от този, който благодарение на натрупан опит, професионална компетентност и мотивация се изкачва в кариерната стълбица. Много от административните служители започват кариерата си в Табак Маркет като стажанти и 75% от тях остават в компанията на различни позиции като получават реални възможности за професионално израстване. Надграждаме опита и компетенциите на служителите с работа по проекти, с участие в курсове и семинари. За да постигнем нашата цел – да бъдем най-добрата верига за бързо обслужване в България, се стремим всеки наш служител да се чувства значим, ценен и горд от своята работа, за да се развива напред. Накратко, ние се стремим да бъдем сред най-добрите и коректни работодатели.“