Новини

Българската верига Lafka - 100% от приходите остават в родната икономика, Lafka предлага и франчайз партньорство


Zov news

Винаги съм се учудвал как в повечето европейски градове почти на всеки ъгъл и спирка има павилиони за вестници и цигари, които очевидно се развиват много добре, а в България и то дори в София, почти никой не е подел инициативата да изгради такива с модерен изглед и разнообразие от продукти. Само в Париж, например, съм сигурен, че има поне 500 такива - на всяка метростанция и спирка. И са удобни, защото не е нужно да се разкарваш и буташ в супермаркета само за едни цигари.

Заради това се зарадвах, когато и у нас започнаха да отварят такива павилиони от ново поколение - струва ми се, тази ниша в бизнеса беше забравена много отдавна, и никой досега не се беше сетил да инвестира в нея. Появи се българската верига - Lafka. Първоначалният ми скептицизъм към нея не беше оправдан - павилионите не само изглеждаха добре, но и отвън се виждаше, че са снабдени с климатици, а вътре се продаваха не само вестници и цигари, но и други бързооборотни стоки - вода, безалкохолни, вафли, кафе и много други. Компанията е българска - дъщерна на Булгартабак, което е хубаво, защото всички приходи от нея остават в нашата икономика, вместо да излизат навън. Сигурно сте се замисляли, че поне 90% от всички големи вериги, от които пазаруваме, са чуждестранни и капиталите от тях не остават в България.

Лафките са добре уредени, с приятен външен вид и са на нивото на будките в други европейски градове. Освен това работят на франчайз принцип и всеки местен търговец би могъл да стартира свой бизнес, като ползва вече признатата марка. Да не говорим и че като по-голяма верига, условията за работа в нея са много по-добре стандартизирани от гледна точка интересите и нуждите на персонала, който ще получава редовно заплатата си, заедно с реалната й стойност.

http://zovnews.com