Новини

Каузата "Вярвам в теб!" получи дарение от 20 000 лeвa


Blitz

Каузата „Вярвам в теб!“ и изграждането на адаптирана детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в гр. Велико Търново беше подкрепена с 20 000 лв. от веригата павилиони за вестници и цигари Lafka, съобщиха от пресцентъра на сдружение „Азбукари”.Екипът на Lafka и Меджик ТВ помогнаха за организирането на благотворителния концерт „Вярвам в теб!“ , който се състоя в зала 1 на Националния дворец на културата.

Според Азбукарите, всички деца имат право да бъдат щастливи, независимо от политическите пристрастия на хората.

Благотворителният концерт е една от най-големите инициатива на „Сдружение Азбукари“ за социална интеграция. Целта е заедно да дарим любов и внимание на хлапетата в нужда, като изградим втората детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с проблеми в развитието. Тя ще се намира в град Велико Търново и ще е по-голяма от първата площадка "Азбукари", която беше създадена миналата година. Тя бе дарена от сдружението на децата в София и се намира в Южния парк. Площадка „Азбукари“ бе и едно от местата, които разгледа по време на визитата си в България съпругата на британския принц Едуард - принцеса Софи.

„Трябва да се насърчава помощта.“ Добре е бизнесът да отвори сърцата си към онези, които имат най-силна нужда“, заяви председателят на сдружението Цвета Кирилова.

По неофициална информация децата с увреждания в България са над 40 000. Във Велико Търново, децата в неравностойно положение са около 500.

http://www.blitz.bg/news/article/259653