Новини

Lafka на фланелките волейболният "Левски Боол" ще играе финал за купата


Dnevnik

С нов изненадващ спонсор волейболният "Левски Боол" се класира за финала за Купата на България. Сините направиха обрат за 3:1 (29:31, 25:17, 25:19, 25:15) срещу "Монтана" в зала "Христо Ботев" в София.

За първи път "Левски Боол" се появи с логото на веригата Lafka, свързвана с депутата ДПС Делян Пеевски и Корпоративна търговска банка на Цветан Василев. Засега няма информация какъв е договорът между двете страни. Партньорството не е обявявано официално.

По време на срещата реклама на Lafka имаше и на LED-паната около игрището, което предполага спонсорство на турнира. Това е първото появяване на веригата в спорта. КТБ вече е сред основните спонсори на волейболната федерация.

Появата на "Левски Боол" в първенството предизвика много противоречия, тъй като се твърди, че клубът е напълно нов и не е пряк наследник на "Левски волей", бивш "Левски Сиконко", а преди това "Левски Спартак".

Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров вече заяви, че "Левски волей" е прекратил дейността си като волейболен клуб и добави, че в случая има ликвидация.

Привържениците на сините от доста време не признават новия волейболен клуб за част от спортните клубове на "Левски". На екипите на "Левски Боол" обаче се е появило и юбилейното лого по случай 100-годишнината на синия клуб, която ще се чества през май.

http://www.dnevnik.bg/