Новини

Lafka: не налагаме монопол, а завземаме пазарна ниша


Money bg

Това е изцяло бизнес проект, изцяло икономически проект, който копира най-вече от успешни проекти в други държави от ЕС като например във Франция, Хърватия, Гърция, Унгария, Австрия и т.н. Ние в момента осъществяваме една бизнес идея и се опитваме да се възползваме от една ниша, която съществува на пазара. Такава верига до момента в България няма, но е ясно от опита на страните от бивша Югославия, че тук би бил успешен модел.

Това казва в интервю за бТВ изпълнителният директор на "Табак Маркет" АД Борис Захариев в отгвор на търговците, според които веригата за продажба на цигари и вестници на Lafka е опасност както за свободата на словото, така и за пазарната икономика.

Ние имаме доста подписани договори за частни имоти. Тоест, ние експандираме не само върху публични места, а и договаряме частни собственици, включително се явяваме на търгове в София - Метрополитен и Общински пазар и т.н., тоест имаме вече договорени определени локации, за които сме подготвили павилиони, обясни Захариев.

Във всеки един от градовете,в които оперираме наши обекти, сме участвали в една открита, прозрачна процедура, която в повечето случаи е търг или конкурс. Законът не позволява други начини за отдаване под наем на тези места, уточни той и допълни: "Смея да твърдя абсолютно отговорно, че в процедурите, в които сме участвали, няма дискриминационни условия, тоест всеки един търговец може да участва, разбира се, ако има визията за бизнеса си за 10 години напред или 5 или за колкото е даден самият конкурс."

Борис Захариев отрече да се налага монопол върху определени издания, определени пресгрупи, като заяви: "Това е абсолютно невярно, абсолютно отговорно го заявявам, тъй като тютюневите изделия и печатните издания са наш фокус, тоест те са групите, които докарват трафик на клиенти и ние държим в тези две групи да предлагаме абсолютно целия асортимент , който се предлага на местния пазар.

http://money.bg/