Новини

„Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес”: Кампанията срещу "Табак Маркет" АД, води до щети за бизнеса


Focus news

София. Работодателската организация „Произведено в България” - Съюз на малкия и среден бизнес излезе с декларация по повод атаките срещу „Табак Маркет” АД. "Табак Маркет" АД е българска компания и голяма част от стоките, които предлага търговската й верига Lafka, са на български производители. Зад всяка произведена стока, стоят работни места, осигуровки, реализация в страната. Става дума за дейност, изцяло в „белия сектор” на икономиката, която сериозно ще удари и сивия сектор в търговията с тютюневи изделия.

"Табак Маркет" АД е български търговски партньор, който да може да осигури достъп на локални производители на национално ниво. Трудно е било на предприемачи, да речем от Пловдив, да продават стоката си например в град Шумен. Бизнесмоделът, който Lafka предлага, води до увеличаване на местата за продажба и до ръст на пазарния дял на наши компании, марки, търговски продукти. Ние сме против да се прилага двоен стандарт, тоест един да е подходът към мултинационални търговски вериги, които контролират вече 50% от търговията на дребно в страната и безпрепятствено разширяват и увеличават териториално си присъствие и пазарен дял и друг към български предприемачи които „дръзват” да инвестират в успешен бизнес модел.

Като работодателска организация, „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес” счита, че кампанията срещу компанията "Табак Маркет" АД, води до щети за бизнеса в България като цяло, се казва в декларацията.

Работодатели излязоха с декларация в защита на Lafka

Работодателската организация „Произведено в България” - Съюз на малкия и среден бизнес излезе с декларация по повод атаките срещу „Табак Маркет” АД, предаде Агенция "Фокус".

В декларацията пише, че "Табак Маркет" е българска компания и работи предимно с български производители. По-голямата част от стоките, които предлага търговската верига Lafka, собственост на "Табак Маркет", са български. Зад всяка произведена стока, стоят работни места, осигуровки, реализация в страната. Става дума за дейност, изцяло в „белия сектор” на икономиката, която сериозно ще удари и сивия сектор в търговията с тютюневи изделия, твърдят от "Произведено в България".

"Табак Маркет" АД е български търговски партньор, който да може да осигури достъп на локални производители на национално ниво. Трудно е било на предприемачи, да речем от Пловдив, да продават стоката си например в град Шумен. Бизнесмоделът, който Lafka предлага, води до увеличаване на местата за продажба и до ръст на пазарния дял на наши компании, марки, търговски продукти. Ние сме против да се прилага двоен стандарт, тоест един да е подходът към мултинационални търговски вериги, които контролират вече 50% от търговията на дребно в страната и безпрепятствено разширяват и увеличават териториално си присъствие и пазарен дял и друг към български предприемачи които „дръзват” да инвестират в успешен бизнес модел, казват от "Произведено в България".

Като работодателска организация, „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес” счита, че кампанията срещу компанията "Табак Маркет" АД, води до щети за бизнеса в България като цяло, се казва в декларацията.

Припомняме, че в Бургас Асоциацията за защита на малкия и среден бизнес оспори наредба на общинския съвет, тъй като счита, че тя подпомага създаването на монопол от Lafka.

Както е добре известно, Lafka се свързва с Корпоративна търговска банка и кръга на Цветан Василев и Делян Пеевски.

http://www.focus-news.net/news/2014/02/20/1886341/proizvedeno-v-balgariya-sayuz-na-malkiya-i-sreden-biznes-kampaniyata-sreshtu-tabak-market-ad-vodi-do-shteti-za-biznesa.html