Новини

С 20 000 лева подкрепиха Национална кампания „Вярвам в теб!“, организирана от сдружение „Азбукари“


Focus news

Велико Търново. Веригата павилиони за вестници и цигари „Лафка“ подкрепи каузата „Вярвам в теб!“ и изграждането на адаптирана детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в гр. Велико Търново с 20 000 хил. лв., съобщиха от пресцентъра на сдружение „Азбукари”. Екипът на „Лафка“ и Меджик ТВ помогнаха за организирането на благотворителния концерт „Вярвам в теб!“ , който се състоя на 19 март в зала 1 на Националния дворец на културата.

Благотворителният концерт е една от най-големите инициатива на сдружение „Азбукари“ за социална интеграция. Целта е заедно да дарим любов и внимание на хлапетата в нужда, като изградим втората детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с проблеми в развитието. Тя ще се намира във град Велико Търново и ще е по-голяма от първата площадка „Азбукари”, която беше създадена миналата година. Тя бе дарена от сдружението на децата в София и се намира в Южния парк. Площадка „Азбукари“ бе и едно от местата, които разгледа по време на визитата си в България съпругата на британския принц Едуард - принцеса Софи.

„Трябва да се насърчава помощта.“ Добре е бизнесът да отвори сърцата си към онези, които имат най-силна нужда“, заяви председателят на сдружението Цвета Кирилова.

По неофициална информация децата с увреждания в България са над 40 000. Във Велико Търново, децата в неравностойно положение са около 500. Всеки може да помогне в благородното начинание като изпрати смс с текст DMS 123 на номер 17 777. Може да помогнете и като дарите средства в специалната сметка на сдружението - IBAN BG18FINV91505315574776 BICFINVBGSF

http://www.focus-news.net/news/2014/03/27/1900462/s-20-000-leva-podkrepiha-natsionalna-kampaniya-vyarvam-v-teb-organizirana-ot-sdruzhenie-azbukari.html