Новини

"Табак маркет" АД изгражда спортни и детски площадки в няколко града


blitz.bg

Компанията инвестира над 320 хил. лв. за изграждането на съвременни детски площадки. Фирма „Табак маркет“ АД, която развива у нас първата по рода си, модерна и иновативна национална верига „Лафка“, планира да пренесе "свежия" си облик в места за детски и спортни забавления.

През м. септември в гр. Раковски служебният заместник-министър на младежта и спорта Йордан Йовчев лично откри спортната площадка в полза на всички, които обичат да спортуват. Проектът е на стойност 20 000 лв., изграден със съдействието на фирма „Табак маркет“, която развива у нас първата по рода си, модерна и иновативна национална верига „Лафка“.

„Чудесно е, когато виждаме реализиран подобен проект, чрез който местната власт, бизнесът и спортните хора от вашия град се обединиха в името на децата и техния пълноценен начин на живот. Удоволствие е да бъда сред вас. Надявам се, че тази площадка ще послужи като стимул за младите хора да поддържат съвсем безплатно своето тяло и физическа форма”, каза големият наш гимнастик, преди да покаже предназначението на уредите.

На публично-частното партньорство разчита и община Самоков, където се строи площадка със средства, осигурени от Табак маркет АД - собственика на търговски обекти Lafka. Веригата стъпи там в началото на годината и самоковчани също могат да се възползват от удобните локации и широката гама продукти и услуги, предлагана от Lafka.

До края на месеца с помоща на „Табак Маркет“ предстои завършване на уникална детска площадка с площ 350 кв.м в квартал „Славейков“, Бургас. Игрови модули и образователни съоръжения са изработени от материали, които са съобразени с последните световни и европейски изисквания. Настилката на площадката е от специални материали, произведени специално за целта в Германия. Пружинните клатушки са на цена 5000 лв., люлка тип птиче гнездо струва 8000 лв., а въртележката е 9500 лв. Площадката ще разполага с голямо комбинирано съоръжение с уникален дизайн – кораб, който предлага много занимания с разделение за различните възрастови групи. Проекта е мащабен и на стойност 150 хил. лв.

В Карлово фирмата ще изгради четири площадки за близо 100 хил. лв., като ще извърши всички строителни работи, ще достави и монтира съоръженията.

До края на годината на дарение от „Табак маркет“ ще се радва и община Димитровград. Проекта е за 50 хил. лв. със зони за игра на деца от 0 до 12 години.

Изграждането на всички детски площадки и детски съоръжения със съдействието на фирма „Табак Маркет“, съответства на нормативните изисквания: „Наредба 1 от 12.01.2009г. за условията и реда за устройство и безопасност на площадките за игра”, „БДС EN 1176:2008- съоръжения и настилки за площадки за игра”, „БДС EN 1177:2008 – ударопоглъщащи настилки за площадките за игра-методи за изпитване”.