Новини

Удобното пазаруване от Лафка


Marin Ivanov

Будките на Лафка са широкообсъждана тема напоследък. Навлязоха доста бързо у нас и наистина замениха голяма част от старите, ръждясали, социалистически вестникарски РЕП-ове – никаква загуба, лично според мен, но виждам, че в Интернет са се появили „опасения“ дали по този начин не се унищожава бизнеса на местните търговци.

Лично аз пазарувам все по-често от там. Просто защото са ми по-удобни, когато ми трябват малки неща като дъвки, цигари, кроасан, кафе или нещо друго – покупката става много по-бързо, отколкото ако вляза в хранителен магазин и чакам на опашка. Така че от тази гледна точка, Лафките са ми в пъти по-полезни от РЕП-овете, и беше съвсем нормално те да започнат да отмират, при положение, че не могат да предложат същото удобство на клиентите си. Да не говорим и за неугледния им вид. Лафките от друга страна изглеждат много по-привлекателно за клиента и допълват вида на спирките.

Не може да се каже и че веригите с павилиони за бързи покупки са нещо ново – такива има във всяка по-голяма европейска страна и беше време и у нас този сектор да се развие. По тази причина за мен навлизането на Lafka е нищо повече от промяна от старо към ново и изобщо не смятам, че ощетените са повече от обогатените – при положение, че на павилион работят по двама-трима души, вместо само един на старите РЕП-ове, то и разкритите работни места са повече.

Не на последно място – Лафка е една от малкото по-големи вериги в бизнеса у нас, които са изцяло българска собственост.

http://mivanov.org/udobnoto-pazaruvane-ot-lafka/