Новини

Владимир Николов: Подсилихме "Левски" заради 100-годишнината


24 chasa

Въпреки че все още се състезава, спокойно може да кажем, че Владимир Николов е легенда на волейболния "Левски". 36-годишният нападател има три титли при подрастващите и пет с мъжете. Спечелил е и 4 пъти купата на България, преди да стартира изпълнената с куп трофеи кариера в чужбина. Миналото лято Николов се превърна в основна движеща сила на проекта "Левски Бол". Клубът с изцяло ново ръководство наследи "Левски волей" - приемника на "Левски Сиконко", с който диагоналът спечели гореспоменатите отличия. В началото на сезона новият клуб бе атакуван и обвинен в нелегитимност. Някои дори обявиха, че нямал нищо общо с "Левски". Само 5 месеца по-късно воденият от Пино Лорицио тим донесе втори трофей на "Левски" за 100-годишнината след баскетболния тим. Волейболистите взеха купата с юбилейнатаа емблема на екипите си. Николов пък е гледал финалите по телевизията във Франция, където играе за "Лион".

- Очаквал ли си, че "Левски Бол" ще вземе трофей още в първия сезон от този проект?

- Да, въпреки че в отделни моменти от сезона досега имахме сериозни трудности. Когато играеш за "Левски" обаче, може да имаш само една цел и тя е първото място. Поне аз така съм възпитан и като състезател на този клуб съм си изградил определен манталитет.

- Преди няколко месеца обаче ви обвиниха, че едва ли не нямате нищо общо с "Левски"...

- Знаехме, че пътят няма да е лесен. За мен това бяха заяждания и коментари на хора, които вероятно не са искали да ни има. Аз съм щастлив, че точно за 100-годишнината на клуба спечелихме този трофей. Показахме, че съществуваме и че имаме голяма воля.

- Реалистично ли е и спечелването на шампионската титла?

- Възможно е и ако стане, ще бъде наистина страхотно. Трябва обаче още много работа и да се надяваме, че играчите ще се опазят от контузии.

- Основният ви разпределител Георги Манчев претърпя тежка контузия и това се отрази на отбора. Как се стигна до трансфера на хърватина Инослав Кърнич?

- Много неприятно се получи с тази травма. Искахме да изградим един отбор около Манчев, който да се развива и след 2-3 години да стигне до едно високо ниво. Денимир Димитров има качества, но все още е много млад и му липсва опит. 100-годишнината на "Левски" обаче ни задължи да потърсим вариант за подсилването на тима и така стигнахме до Кърнич. В тима се върна и Александър Симеонов и така станахме по-конкурентни на водещите отбори.

- Как се справяте с финансирането на отбора?

- Опитваме се да оцелеем. Благодарни сме на хората, които ни помагат. Преди финалите за купата намерихме и нов партньор - "Лафка", който ни даде спокойствие. Надявам се да постигнем с тях и едно дългосрочно партньорство.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3778176