Новини

ЗАЩО ВИНАГИ ЩЕ ИЗБИРАМ БЪЛГАРКИТЕ СТОКИ ПРЕД ЧУЖДИТЕ


Tell

В никакъв случай не мога да кажа, че съм шовинист или обзета от краен патриотизъм! Не, причината да избирам винаги само български стоки пред чуждите е много простичка – качество и уважение към родния бизнес.

Замисляли ли сте се каква част от вашите пари, с които сте платили сметката в чужда верига магазини, влиза в хазната ни? А замисляли ли сте се колко по-малко Е-та има българска марка шоколади спрямо чуждестранната?

Истината е, че благодарение на вносните стоки и чуждите вериги магазини у нас огромни капитали изтичат от икономиката ни в джоба на чуждестранни инвеститори.

Когато пазаруваме от родните компании обаче, нещата стоят другояче – тогава парите си остават в държавата.

Затова в последно време много добро впечатление ми правят т.нар. киоски на Lafka. Освен че са изключително модерни и удобни, те са собственост на Табак маркет – българска компания. Най-хубавото е, че залагат на българските стоки и дори им слагат специални стикери, за да се различават от чуждестранните.

Нещо повече – една от идеите на Lafka е да възроди някои позабравени родни стоки от времето, когато никой не беше чувал за консерванти, оцветители и другите т.нар. E-та.

http://tell.bg/?p=40153